Съвети и рецепти

Лекарите посочиха ​​навиците, които убиват сърцето

Сърдечно-съдовите заболявания водят в списъка на смъртните фактори сред населението. Някои ежедневни навици подкопават здравето на сърцето ни. Учени от цял свят са доказали тази зависимост.

Истината е, че трябва да промените начина си на живот, ако искате да сте здрави и да нямате проблеми със сърцето. Често не си даваме сметка кое и как точно ни вреди. Така например си мислим, че правейки нещо рутинно няма какво да ни се случи, а всъщност е точно обратното.

Ето кои навици лекарите определят като убийци на сърцето:

Липса на мобилност. Навикът да седиш много часове зад компютърен монитор или пред телевизионния екран е фатален за сърцето, каза ръководителят на медицинския център, американският кардиолог Хармъни Рейнолдс. Според него повредата, причинена от продължително седалище на стола, не може да бъде компенсирана само чрез извършване на такса – човек трябва да е активен през деня.

Потискане на емоциите. В обществото не е обичайно да се демонстрира депресия, тя култивира чисто позитивно отношение към живота. Но експертите посочват: опитите да се скрият моите негативни емоции оказват лошо влияние върху състоянието на миокарда – трябва да откриете възможност да се произнесете.

Хъркане. Много хора хъркат и не обръщат внимание на това. Грешка! Хъркането може да бъде симптом на обструктивна сънна апнея, нарушение, което се характеризира със спиране на дишането.

Лоша хигиена на устната кухина. Използвайте зъбен конец! Редица научни данни показват, че ако не се почиства междузъбното пространство, това води до натрупване на бактерии в тези области, които могат да достигнат до вътрешните органи, което води до възпаление в тях.

Плодове и зеленчуци. Проучванията показват, че хората, които консумират най-малко пет порции плодове и зеленчуци на ден, имат 20% намаление на риска от инфаркт и инсулт.

Алкохол и тютюн. Лекарите напомнят по отношение на стандартите за алкохол, правилото е: мъжете не трябва да пият повече от две чаши вино на ден, жените – повече от една чаша. Говорейки за цигарите, лекарите твърдят, че ежедневното пушене по една кутия увеличава риска от миокарден инфаркт пет пъти.

ПРОГРАМА ЗА ИЗЧИСТВАНЕ НА ТЯЛОТО

About the author

admin

Leave a Comment