Съвети и рецепти

Хашимото – изцелението е възможно, ето как се прави (Изпитано!)

Хашимото не е присъда за цял живот и доказателство за това е читател на авторитетния здравен сайт Лекар.бг, който сподели с останалите читатели магическия си лек за изцеление. Споделеното от него провокира много въпроси, на които ще дадем отговор в този материал.  Ако и Вие сте сред мъчениците с тази диагноза, попаднали сте на правилното място.

Читателят с псевдоним Анонимен приятел споделя, че в продължение на седем години е бил към групата на пациентите с диагноза Хашимото, но след като приложил метод, препоръчан от читател на curezone.org, най-после открил бленуваното изцеление. Благодарение на този лек не само е подобрил състоянието си, нормализирайки стойностите на хормоните си, но и вече е напълно излекуван. За тези седем години пациентът е опитал всякакви методи за овладяване на заболяването, а сред тях и рязане на небцето. Той е убеден, че заболяването се провокира от кандида албиканс в червата (дебелото и тънките).

Методът, предложен от него, е прост за изпълнение и включва единствено направата на така наречената задържаща клизма с нистатин, която се прилага всяка вечер до пълното изчезване на упоритата и мъчителна кандида. Задължително е преди направата на задържащата клизма да бъде направен прочистваща такава единствено с вода. Това гарантира безпрепятствено придвижване на разтворения в чаша вода нистатин.

Успелият да се излекува от Хашимото споделя, че през първата седмица от приложението на метода е чувствал неприятна умора, която се усеща като общо изтощение на организма. Състоянието си през тази седмица той определя като на човек, прекарал тежък и опасен грип.

Но след първата седмица е настъпило и бленуваното подобрение. Читателят на Лекар.бг разказва, че се е почувствал като прероден и продължава да се чувства така и до днес. Паралелно с нормализирането на хормоните са изчезнали и всички оплаквания, свързани с Хашимото – ниска телесна температура, забавен метаболизъм, изстиване на крайниците, спад на жизнения тонус и най-вече неприятното подуване след консумация на глутен съдържащи храни.

Освен пълното отшумяване на всички тези симптоми, като резултат още от първата процедура, от съзнанието на пациента са изчезнали и всички мисли, създаващи тревожност и безпокойство.

През първата седмица той съветва приложението на клизмата с нистатин да се осъществява през вечер заради бурното протичане на процесите за очистване от кандида. В момента на унищожението на гъбичните дрожди се отделят в големи количества отровните съединения формалдехид и ацедалдехид, виновни за общата отпадналост и всички дискомфортни състояния.

Анонимен приятел, който вече се е убедил в силата на нистатин, е убеден, че медикаментът не притежава същата сила, приеман през устата. Тогава той попада в лимфата, след което се изхвърля от отделителната система. За периода на престой в тялото ни, приетият през устата нистатин не достига до дрождите на кандида в дебелото черво. Това обезсмисля пероралният му прием.

Читателят споделя своя опит и относно клизмата с кафе, която е правил няколко пъти. За него ефекта от кофеиновата напитка е бил нулев.

Автентичният коментар е възможно да прочетете, клипвайки на анимираната картинка. Надяваме се, че при Вас също ще помогне и ще споделите отзивите си с нашите читатели, тук на тази страница.

Вероятно в съзнанието Ви изплуват куп въпросителни относно приложението на клизма с нистатин, които вълнуват и читателите на Лекар. бг. Отговор на всички тях ще дадем в следващите точки.

Споделеният успешен метод на лечение породи множество питания, отнасящи се най-вече до начина, по който се прави задържаща клизма, както и признаците, че дрождите на кандида са унищожени напълно. Ето и отговорите на тях.

Също така обаче се породиха и съмнения относно валидността на описаната рецепта (публикуваме коментара по-долу). Това поставя въпроса дали е оправдано съществуването на настоящата публикация, при положение че тя може да помогне само на част от хората, а на друга част да не помогне?

Струва ли си десетки читатели да приложат клизмата и да си загубят времето и да си попилеят надеждите за бързо и лесно изцеление, в името на това, на някои от страдащите все пак да им помогне? Как мислите? Споделете мнението си с нас и другите читатели по този въпрос в коментарите по-долу! А ако споделите опита си, още по-добре!

Как се прави задържаща клизма в домашни условия?

Подготвящата клизма се прави единствено с вода и има за цел да пречисти дебелото черво от остатъчните фекалии, и да гарантира на навлизащия нистатин, че ще се придвижи по „чист път“ към целта.Направата на така наречената задържаща клизма има някои специфични изисквания, които не са трудни за изпълнение в домашни условия. Препоръката в curezone.org е тя да се направи сутринта, когато в червата все още не постъпила новоприетата храна. От две до четири водни клизми са необходими да се направят преди приложението на клизма с нистатин.

Как да прецените от колко точно на брой подготвителни клизми се нуждаете. Изтичането единствено на вода от дебелото черво като изходящ материал при направата на клизмата, е сигурен признак, че дебелото черво е чисто и подготвено за следващата стъпка.

За поставянето на клизмата първоначално е необходимо да лежите  на лявата страна и в тази поза да въведете клизмата в дебелото черво и се остава така пет минути. Клизмата се отстранява. Следва обръщане по гръб и повдигане на краката на равнище по-високо от това на тялото в легнало положение (може да използвате стол). Целта е разтворът да проникне по-дълбоко в дебелото черво.

В тази поза се стои за същия период, след което следва обръщане на дясната страна и отново престой в това положение за пет минути. Последователността в смяната на позите е много важна, тъй като осигурява равномерно разпределяне на нистатина по стените на дебелото черво.

Последният етап от стъпките за направата на клизмата е много важен. След като останете с нея пет минутки, лежейки на дясната си страна, изправете се. Това е моментът, в който цялата течност, предназначена за процедурата, трябва да бъде експулсирана от тръбичката. Но ако успеете да останете с клизмата още половин час, допълнителният престой спомага за изтребването на по-голямо количество дрожди.

След процедурата те се отделят във вид на бели съсиреци.

Колко време?

Времето, необходимо за престой с клизмата, е 45 минути. Това е при положение, че след като престоите с нея общо 15 мин. (по пет минути на всяка страна), след това я оставите да престои още половин час (тялото е в изправено положение).

Около двадесет минути след окончателното приключване на процедурата настъпва позив за дефекация. Показател за елиминирането на дрождите е бялата слуз, която се отделя от дебело черво.

В curezone.org препоръчват още малко по-късно следващия ден да се направи клизма с кафе, която работи в подкрепа на чернодробния детокс – помага му да изхвърли остатъците от токсини, попаднали в него от гибелта на дрождите.

Тяхното загиване е свързано с отделянето на токсични съединения във високи дози. За съжаление не всички тези токсини се изхвърлят от дебелото черво. Част от тях попадат в черния дроб чрез кръвопотока. За това е необходимо при лечение на хашимото по този метод, да помислите и за детокса на този жизнено важен орган.

Времето за приложение на лечебния метод е различно при всеки и зависи от това кога ще е на лице положителен резултат, а именно вкарване на хормоните в нормални граници. Едва след това може да преустановите лечението.

Колко милиграма е нистатинът?

За приготвянето на разтвора за задържащата клизма се използва нистатин 500 мг в количество от една таблетка или лъжичка от прахообразния. Количеството на водата трябва да е 200-250 мл (една чаша) и тя задължително трябва да бъде дестилирана. Употребата на чешмяна вода е напълно противопоказна в случая, тъй като е допълнително замърсена и в такъв случай по-скоро методът би Ви навредил, отколкото да помогне.

Паралелно с приложението на клизмата с лекарството, от curezone.org препоръчват паралено с това да се приема и екстракт от грейпфрутови семена, който също е мощен фунгицид.

Ролята на кандида албиканс.

Връзката между кандида албиканс и щитовидни анормални състояния, част от които е синдромът на Хашимото, не е научно доказана, но е факт, че има такава. За да разберем каква е ролята на гъбичните дрожди в анормалното функциониране на пеперудовидната жлеза, трябва да поясним каква представлява кандида, какви са симптомите и причините за прекомерния растежа на дрождите.

Червата ни са „подслон“ на различни микроорганизми, които са от съществено значение за здравата чревна флора и от там за цялостното състояние на организма.  Съществуват десетки различни щамове дрожди, но техният вид няма отношение към разглеждания пробелм. Въпреки това всяко анормално състояние, предизвикащо свръхрастеж на дрожди, води до множество функционални проблеми в системите. Най-чест причинител на тях е кандида албиканс.

Симптомите за прекомерен растеж на дрожди са много. Най-честите включват умора, наддаване на тегло, смущения в мозъчната дейност, чувство на глад към сладки и въглехидратни храни, подуване на корема и газове и т.н.

Много от тях са редовните оплаквания на пациентите с тиреоидни и автоимунни тиреоидни заболявания. Ацетилдехидът е отпадъчен дрожден продукт с клетъчната активност, засягаща не само черния дроб, но и имунната система, както и някои от другите системи на организма, включително и ендокринна.

Виновник за усиления растеж на дрождите е употреба на антибиотици във високи дози и/или за продължителен период. Тези препарати са пагубни не само за вредните, но и за всички полезни чревни бактерии.

В допълнение към рисковете от употребата им е, че те са потенциални причинители на гъбичната инфекция. Други отключващи фактори са лошата диета, състояща се от твърде много въглехидрати и рафинирани захари, редуцирани нива на стомашна киселина, лоша имунната функция.
Казаното до тук означава ли, че една една гъбична инфекция е възможно да стане причина за Хашимото и подобни щитовидни заболявания или е точно обратното – автоимунното заболяване на жлезата да отключи кандида?

Някои източници твърдят, че кандидозата неминуемо води до отслабване на надбъбречната жлеза, което от своя страна рефлектира върху щитовидната жлеза и отключва автоимунно заболяване, което засяга нея.

Наличието е на кандида е директна заплаха за имунната система. Отслабеният имунитет е потенциален риск за развитието на мъчителния тиреоидит на Хашимото, както и за базедова болест. Факторът кандидоза задължително трябва да бъде разглеждан при диагностициране на проблеми с деликатната жлеза.

И тъй като по-слаба имунна система е подложена на по-висок потенциален риск от гъбична инфекция, тогава горното твърдение придобива смисъл, а именно че организмът на пациенти със щитовидни оплаквания е по-податлив към дрождите. Тази зависимост подкрепя и другата теза. И двете предположения за обвързаността състоянието на деликатната жлеза с кандида, доказват, че гъбичките са пряко свързани с Хашимото. (naturalendocrinesolutions.com)Това не изключва противоположната хипотеза – срив в ендокринната система (като Хашимото) да е отговорен за кандида. Състояние като хипотиреоидизъм е напълно възможно да доведе до редуцирано производство на стомашна киселина, което на свой ред причинява свръхрастеж на дрожди.

Какво е болест на Хашимото (синдром).

Синдромът, известен като болест на Хашимото, е състояние, при което имунните антитела приемат за свой враг щитовидната жлеза и постоянно я атакува. Функцията на пеперудовидната жлеза, разположена в основата на врата под адамовата ябълка, е определяща за цялостното състояние на организма. На нея е заложено производството на хормони, които координират много от дейностите на останалите системи.

Полученото възпаление в резултат от болест на Хашимото отключва хипотиреоидизъм, засягащ предимно жени на средна възраст. Не е изключено да порази мъже от всяка възраст, както и деца.

Симптоми.

Обичайните признаци и симптоми на Хашимото в началото се изразяват в леко подуване на гърлото в неговата предна част (гуша). Не е изключено заболяването в началния му стадий да протече без видими симптоми . Прогресът на заболяването е с бавни темпове и отнема години. Хроничните поражения на жлезата обуславя тироидния хормонален спад, който се отразява на кръвните показатели. Симптоматиката включва:

 • Умора и мудност
 • Повишена чувствителност на рецепторите към студ
 • Запек
 • Засушаване и лющене на кожата
 • Подпухналост и оточност в лицето
 • Дрезгав глас
 • Неочаквано и необяснимо за пациента наддаване на тегло
 • Болки в мускулите, болезненост и скованост, особено в раменете и бедрата
 • Болка и скованост в ставите и подуване на коленете или малките стави на ръцете и краката
 • Мускулна слабост, особено в долните части на крайниците
 • Прекомерно или продължително менструално кървене (менорагия)
 • Депресия

При развитие на следните признаци и симптоми е задължителна консултацията с лекар:

 • Умора без видима причина
 • Суха кожа, която е възможно да се лющи
 • Подпухнало лице
 • Нередовен стомах, изразяващ се в запек
 • Дрезгавост на гласа

Периодични консултации със специалист, който да наблюдава функцията на желзата, са наложителни в случаите ако:

 • Върху деликатната жлеза е била оказана оперативна намеса
 • Провели сте или провеждате йодна или хормонална терапия
 • Главата, врата Ви или горната гръдна част са били подложени на лъчева терапия

Поставянето на диагноза висок холестерол също е повод за консултация дали Хашимото е причина за него. (mayoclinic.org)

Отслабване.

Вероятно чувайки диагнозата Хашимото и Вие сте изгубили всяка надежда за отслабване и връщане на старите мерки. Темата за стройната фигура е болезнена особено за дамите, чули присъдата Хашимото.

Наддаването на тегло е може би най-неприятният за дамите симптом на това заболяване. Въпреки, че за тях изтощителните диетични режими са забранени, има начин да си помогнат. Освен на специфичния диетичен режим, при Хашимото заложете и на физическа активност и упражнения не само като средство за отслабване, но и като начин да подобрите тонуса и кондицията си.

Продължителните разходки, йогата и плуването са добри варианти да изгорите калории. Не се лишавайте от техния прием чрез храната, защото по този начин вредите на организма си, които започва да разгражда запасите от мускулна тъкан. (livestrong.com)

Според един от водещите специалисти по проблеми с жлезата д-р Датис Каразиян проблема с наддаването на пациентите с Хашимото е свързан с имунната система, все пак самото заболяване е автоимунно. Той съветва пациентите с тази диагноза да балансират нивата на полезните и вредните „обитатели “ на чревната флора, защото е установено, че когато техните количества са в полза на вторите се отлагат излишни мазнинки, особено в частта около корема, която е сред най-проблемните за дамите.

Чревната пропускливост, за която е установено, че страдат хората с тази диагноза, също е още един фактор за отлагане на мазнинки около някои вътрешни органи.

Инсулиновата резистентност на пациентите с Хашимото също е в пряка зависимост със затлъстяването. Така, че ако се стремите кум загуба на тегло, най-добре е да се ориентирате към храните с нисък гликемичен индекс.

Наличието на чревните бактерии и чревна пропускливост са процеси, водещи до така наречената инсулинова и лептинова резистентност – пречка за навлизането на глюкозата в клетките. Когато глюкозата остане извън тях се трансформира в мазнини в черния дроб (триглицериди).

Нивата на лептина корелират с загуба на тегло или наддаване. При жените лептиновите стойности са много по-високи. Да обобщим препоръката на д-р Датес към пациенти с Хашимото, които желаят да отслабнат, е да балансират бактериите в стомаха си, за да избегнат последствията от две по-горе описани състояния на резистентност. (hashimotoshealing.com)

Щитовидна жлеза, поражения при автоимунен тиреоидит.

При автоимунен тиреодит деликатната щитовидна жлеза е неспособна да защити своята тиреоидна тъкан, тъй като имунните клетки постоянно я подлагат на целенасочени атаки. Този анормален неминуемо води до поражения. Най-сериозното от тях, което автоимунният тиреоидит е възможно да нанесе е да унищожи цялата. До него се стига, ако заболяването остане незабелязано и не се лекува.
При Хашимото големи количества от увредените имунни клетки нахлуват в щитовидната жлеза. Те са известни още като лимфоцити и това определя наименованието на хроничното заболяване лимфоцитен тиреоидит.

Когато тези  увредени клетки проникнат в жлеза, те унищожават напълно не само клетките, но и тъканите и кръвоносните съдове в нея. Целият този процес протича бавно и в повечето случаи незабележимо.

Подложената на постоянни атаки жлеза е неспособна да синтезира хормони в обичайните количества и това става причината за хипотиреоидизъм. И в крайна сметка поражението е на лице, имунните клетки причиняват възпаление и разширение на жлезата и тя работи с видимо увеличен обем, който не остава незабележим – появата на гуша. (endocrineweb.com)

Обичайното лечение.

Обичайното лечение на заболяване на Хашимото включва хормонално заместителни медикаменти и обикновено е просто за провеждане, достъпно и ефективен. Първоначално е важно болният да получавате правилната доза от лекарството. С течение на времето, дозите се коригират адекватно спрямо настъпилите функционални промени в дейността на деликатната жлеза.

Ако болестта на Хашимото причинява хормонален дефицит,възможно е назначаването на заместителна хормонална терапия. Това обикновено включва ежедневна употреба на синтетични хормони левотироксин (Levoxyl, Synthroid, други).

Синтетичният левотироксин е идентичен с хормона в естествената му версия. Лекарството възстановява адекватните нива на хормона.

Скоро след старта на лечението, умората усещана от пациента, започва да намалява. Нивата на холестерола, повишени от Хашимото, се нормализират и противодействието върху процеса на наддаване на тегло става по-лесно.

Терапията с хормоналния медикамент обикновено е доживотна, но дозите търпят корекции. В интервал от шест до дванадесет месеца се проверява нивото на TSH  и се определя необходимостта от корекции на дозировката. (endocrineweb.com)

Опасността глутен.

Една от трудностите за пациентите с Хашимото идва от опасния за тях глутен и е свързана с факта, че те трябва да се лишат от консумацията на продукти, в чиито състав влиза той. При повечето хора от тази група е налице нетърпимост към него, изразяваща се в алергични реакции и още по-неприятното издуване на корема с газове.

Ето как се обяснява връзката между Хашимото и глутен – молекулярната структура на глиадин, (протеиновата част на глутена) много прилича на този на щитовидната жлеза. Когато е нарушена целостта на защитната бариера на червата, глиадинът навлиза в кръвообращението, а имунната система го разпознава като враг за унищожаване. Изработените антитела от глиадин предизвикват тялото да атакува щитовидната тъкан. Това означава само едно за хората с Хашимото – те трябва да стоят далеч от глутена. (chriskresser.com)

Безглутенова диета, хранене и забранени храни.

За пациентите с Хашимото спазването на безглутенова диета е задължително. От тяхното храненe е задължително да се изключат високите дози захар, която несъмнено предизвиква възпаление на червата.

Забранени храни са всички тестени изделия или като цяло всички бели храни, в които е вложено брашно, захар и млечни протеини. Някои учени сравняват пораженията, нанасяни от тяхната консумация, с тези от прием на морфин.

Храненето на тези пациенти трябва да изобилства от зеленчуци, плодове и задължително костен бульон и органични меса. Това са храните, които са най-лесни за храносмилане. Пробиотичните храни като кисело мляко помагат за изцелението на червата. (draxe.com)

Добре е в менюто на пациентите с Хашимото да се включи риба, морски дарове и ядки.

Алтернативно лечение с билки.

ашваганда

С билката ашваганда е добре да се допълни лечението на Хашимото

Алтернативно лечение на Хашимото се осъществява с билките ашваганда, мехурчесто водорасло и сибирски женшен.

Сибирският женшен (Eleutherococcus senticosus) не повлиява пряко на  щитовидната жлеза се, но тя не играе огромна роля при лечение на Хашимото. Много от пациентите с тази диагноза имат слаби надбъбречни жлези. Дългосрочният прием на добавката повлиява благоприятно на бъбречните жлези и нивата на стреса, които също имат решаваща роля при Хашимото.

С мехурчесто водоросло, което е известно като Фукус, също може да си помогнете в този случай. Тази прекрасна билка спомага за подобряване дейността на деликатната жлеза и за цялостния метаболизъм и приемът на добавката се отразява благоприятно на пациенти с Хашимото. При хипертиреоидизъм, както и през лактационния период и по време на деликатните девет месеца, употребата й е противопоказна.

Ашваганда.

За билката ашваганда, която е мощен природен адоптоген, отдавна е известно, че лекува щитовидната и надбъбречната жлеза. Използваната от хилядолетия в Азия билка е известна със способността си да редуцира нивата на стреса.

Медицински изследвания показват, че тя също така помага да балансирате Т4 – хормонът, който е важен за овладяване на Хашимото. Включването й в ежедневния прием като добавка е много важно за овладяване на положението.

Със селен.

Добавката със селен е от полза на щитовидната жлеза, защото  е доказан регулатор на хормоните Т3 и Т4 в тялото. Минералът заема изключително важна роля в подкрепата на щитовидната функция, както и в балансиране на хормоните в нея. Това е първият микроелемент, към който трябва да прибегнете при Хашимото.

За намаляване риска от тироидит време на бременност, както и след това, селенът също играе главна роля. При 40% от пациентите, приемащи селен, е установено, че е необходима по-ниска доза хормонални препарати за овладяване на Хашимото, за разлика от тези, които не пият добавката.

Витамин Б12.

Особено полезни и необходими за пациентите с Хашимото са добавките с витамин Б12. Елементът  е известен също като синергичния двигател, който поддържа клетъчната функция. За да функционират правилно всички наши клетки е необходим Витамин Б12.

При научен експеримент на пациенти с Хашимото е даван ежедневно от този витамин  (600мг) и при тях умората и другите оплаквания започнали да заглъхват.

Можете да добавите още една добавка в списъка: пробиотици. Укрепвайки баланса в стомашната флора, те работят в подкрепа и на жлезата.

Детоксикация.

Не на последно място от методите с естествени средства за повлияване благоприятно на дисфункция и възпалените процеси в щитовидната жлеза, е редовната детоксикация на тялото. Регулярният детокс е от полза за всички системи и за деликатната жлеза. Тук не става въпрос просто за клизми и за прием на детоксикиращи напитки и таблетки, а пълна детоксикация и премахване на всички тежки метали.  Това включва дори и премахване на живачни пломби.

Обърнете внимание и на вашите козметични продукти, които използвате не само за личен тоалет, но и за почистване на дома – отървете се от всички тези вредни химически препарати и преминете към натурални и екоалтернативи на базата на етерични масла. Тези определено ще помогнете на жлезата.

С хомеопатия.

Хашимото се повлиява успешно и с хомеопатия. Водещите медикаменти, които нежната медицина предлага за овладяване на проблема, са:

 • Calcarea Carbonica – едно от най-добрите хомеопатично лекарство за хипотиреоидизъм. Употребата му е силно препоръчителна при пациенти със затлъстяване, които не понасят студен въздух. Прекомерно изпотяване на главата е водеща характеристика за използването му в хипотироидни пациенти. Повлиява благоприятно при запек, при обилна менструация и при цикъл, настъпващ по-рано от очакваното.
 • Sepia Officinalis – за слаби пациенти, с бледо жълто лице, изморяващи се лесно, особено при излагане на прекомерно ниски температури. Такива пациенти са лишени от жизненоважната функция на топлинните механизми  на тялото и се чувстват прекалено хладно дори и в топло помещение. Препаратът помага при лечение на менструални оплаквания, най-вече когато менструацията настъпва твърде рано и/или е обилна.
 • Lycopodium Clavatum – за пациенти с Хашимото и стомашни проблеми, при които има прекомерно образуване на газове в корема с киселинност. Пациентът изпитва желание да консумира топли напитки, топла храна и бонбони. Препоръчва се на хора с раздразнителен характер, които не понасят противоречия, както и такива, оплакващи се от косопад.
 • Graphites – при болни от Хашимото с наднормено тегло, непоносимост към студа, дългогодишен запек, тежест в корема, газове. Пациентите, на които се предписва, са депресирани, тъжни, плахи и неспособни да вземат важни решения.
 • Nux Vomica – за пациенти с изключително темпераментен характер, обиждат се много лесно; Те са много чувствителни към всички външни впечатления. Този хомеопатичен лек работи превъзходно при лечение на упорит запек в хипотироидни пациенти. Добре се отразява на пациенти с прекомерно желание за прием на стимулиращи напитки като алкохол и кафе.
 • Psorinum може да се дава на тези пациенти, които винаги се чувстват студ и дори в горещото време; при тях не са изключени и кожни проблеми.
 • Silicea – предписва се предимно на упорити хора, които са изключително чувствителни към студено и които се оплакват обидно изпотяването на краката.
 • Alumina дава отлични резултати при лечение на проблеми на запек при пациенти с Хашимото.
 • Bryonia Аlba – пациенти, които се оплакват от от необичайна жажда за вода. (drhomeo.com)

При забременяване и бременност.

Заболяването Хашимото е пряко свързано с фертилността и в това отношение има връзка със забременяването. Организмът с дисфукция на пеперудовидната жлеза е твърде вероятно да не може да отговори на нуждите на хормоналната система за една нормално протичаща бременност. И двата случая изискват към тях да се подходи деликатно.

Ако възнамерявате скоро да станете майка, предварително изследвайте нивата на Т3 и Т4 хормоните си, които са в пряка зависимост с хормоните, отговарящи за зачеването. За нормални нива на TSH преди зачеването се считат тези в интервала 1,0-2,0 MIU / L. Ако вашите не са в тази норма, за да заченете е необходимо да ги поддържате в тази граница.

Бременната с Хашимото трябва редовно да следи нивата на хормоните. Твърде ниските стойности на TSH са притеснителни, тъй като е възможно да доведат до загуба на плода.

ТАТ и МАТ тест – къде?

щитовидна жлеза

Щитовидната жлеза има пеперудовидна форма

За изследване на хормоните се прилагат така наречените ТАТ и МАТ тест, които представляват вземане на венозна кръв и това е добре да се осъществява до 11,00 часа преди обяд.

Първият тест изследва белтъка тиреоглобулин, който търпи атаките на имунната система.

Вторият тест включва изследването на ензима TPO (Тироидно-специфичната пероксидаза ), които се намира на клетъчната повърхност и участва в образуването на щитовидните хормони.

Тези тестове е възможно да направите в лаборатории Цибалаб, Рамус, Липогард, Зинвест.

Този материал за Хашимото би бил от полза за много хора, които дори не предполагат, че е възможно да се избавят завинаги от доживотната присъда. Споделете го в мрежите, за да им помогне да открият спасението, за което не предполагат, че съществува.

бгбилка

ПРОГРАМА ЗА ИЗЧИСТВАНЕ НА ТЯЛОТО

 

 

About the author

admin

Leave a Comment